X
Ο Λογαριασμός Μου
Or
 
 
Location
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ | PEEPING TOM
Χορός
Διάθεση εισιτηρίων

PEEPING TOM

TRIPTYCH: THE MISSING DOOR, THE LOST ROOM, THE HIDDEN FLOOR


15.7 | 21:00 | 125΄, Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, Κεντρική Σκηνή

16.7 | 19:00 | 125΄, Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, Κεντρική Σκηνή

 


Για δέκα ημέρες, από τις 15 έως τις 24 Ιουλίου 2022, κορυφαίοι Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες παρουσιάζουν τη δουλειά τους σε όλους τους δημότες της Καλαμάτας και τους φιλότεχνους επισκέπτες της. Σας περιμένουμε με χαρά να ζήσουμε μαζί μια σημαντική διοργάνωση της Τέχνης, το 28ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας.

 

 

Στην τριλογία Triptych, οι χαρακτήρες, χαμένοι στο χωροχρόνο, απομακρύνονται και αναζητούν ο ένας τον άλλο στο διηνεκές, εκδηλώνοντας μία μελαγχολική νοσταλγία για το μέλλον. Ένα τριπλό παιχνίδι «κεκλεισμένων των θυρών», στο οποίο οι συμμετέχοντες προσπαθούν μάταια να δημιουργήσουν μια νέα εκδοχή της απατηλής τους πραγματικότητας.

 


Η Gabriela Carrizo [Γκαμπριέλα Καρίτσο] και ο Franck Chartier [Φρανκ Σαρτιέ] πειραματίστηκαν με εναλλαγές κινηματογραφικών πλατό από τη μία σκηνή στην επόμενη, προκειμένου οι μεταβάσεις να διατηρήσουν αυτούσια τη δραματουργική τους δύναμη. Αυτή η διαμεσολαβητική δραματουργία αποτελεί θεμελιώδες συστατικό στοιχείο της δαιδαλώδους περιπλάνησης του Triptych στο παρελθόν και το μέλλον.

 


Το Triptych είναι το αποτέλεσμα της νέας επεξεργασίας τριών έργων σύντομης διάρκειας που δημιούργησε η ομάδα Peeping Tom [Πίπινγκ Τομ] για το Nederlands Dans Theatre. Η Gabriela Carrizo σκηνοθέτησε την πρώτη ενότητα με τίτλο The Missing Door, ενώ ο Franck Chartier σκηνοθέτησε τις δύο επόμενες,The Lost Room και The Hidden Floor. Η Carrizo και ο Chartier θέλησαν να εντάξουν τα έργα αυτά στο ρεπερτόριο της ομάδας Peeping Tom ώστε να συνεχίσουν να τα παρουσιάζουν στο κοινό. Οι δύο χορογράφοι οραματίστηκαν εκ νέου τα έργα για τους χορευτές του συγκροτήματός τους. Υπό αυτή την έννοια, το Triptychδιερευνά το πώς διαφορετικά σώματα, διαφορετικοί κώδικες και διαφορετικές μέθοδοι διδασκαλίας μπορούν όχι μόνο να συναντηθούν, αλλά και να αλληλοτροφοδοτηθούν δημιουργικά.

 


Η Carrizo και ο Chartier εστίασαν στη δημιουργία ενός νέου συνόλου με ξεχωριστό συνδυασμό τεχνικών ικανοτήτων, που άπτονται εξίσου του χορού και του θεάτρου. Χρησιμοποιώντας το δικό τους σωματικό λεξιλόγιο, οι καινούργιοι χορευτές θα ανιχνεύσουν νέα σχήματα μνήμης, όχι μόνο στο Triptych, αλλά και σε ολόκληρη την ομάδα.

 

 ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

 

Σύλληψη & σκηνοθεσία: Gabriela Carrizo & Franck Chartier
Ερμηνεία: Konan Dayot, Fons Dhossche, Lauren Langlois, Πάνος Μαλακτός, Alejandro Moya, Fanny Sage, Eliana Stragapede, Wan-Lun Yu
Καλλιτεχνική υποστήριξη: Thomas Michaux
Μουσική & ηχητικός σχεδιασμός: Raphaëlle Latini, Ismaël Colombani, Annalena Fröhlich, Louis-Clément Da Costa, Eurudike De Beul
Φωτισμοί: Tom Visser
Σκηνικά: Gabriela Carrizo, Justine Bougerol
Κοστούμια: Seoljin Kim, Yichun Liu, Louis-Clément Da Costa
Κοστούμια κατά παραγγελία: Sara van Meer, Lulu Tikovsky, Wu Bingyan (πρακτική άσκηση)
Τεχνική διεύθυνση: Giuliana Rienzi
Τεχνικοί: Bram Geldhof, Ilias Johri (φώτα), Tim Thielemans / Jonas Castelijns (ήχος)
Διεύθυνση σκηνής: Thomas Dobruszkes (διευθυντής σκηνής), Clement Michaux, Kato Stevens (βοηθοί διευθυντή σκηνής)
Ασκούμενοι παραγωγής: Lisa Gunstone, Robin Appels
Διαχείριση περιοδείας: Amaury Vanderborght
Διεύθυνση παραγωγής: Helena Casas
Επικοινωνία: Sébastien Parizel
Διαχείριση εταιρείας: Veerle Mans
Παραγωγή: Peeping Tom
Συμπαραγωγή: Opéra National de Paris, Opéra de Lille, Tanz Köln, Göteborg Dance and Theatre Festival, Théâtre National Wallonie-Bruxelles, deSingel Antwerp, GREC Festival de Barcelona, Festival Aperto / Fondazione I Teatri (Reggio Emilia), Torinodanza Festival / Teatro Stabile di Torino – Teatro Nazionale (Turin), Dampfzentrale Bern, Oriente Occidente Dance Festival (Rovereto)

Διανομή: Frans Brood Productions

 

 

Με την υποστήριξη της Φλαμανδικής κυβέρνησης.

Η παράσταση Triptych: Themissingdoor, Thelostroom, Thehiddenfloorυλοποιήθηκε με την υποστήριξη του προγράμματος φοροαπαλλαγής της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης του Βελγίου.

Βασίζεται στο έργο Adrift, το οποίο δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τους χορευτές του NDT I: Chloe Albaret, Lydia Bustinduy, César Faria Fernandes, Fernando Hernando Magadan/Spencer Dickhaus, Anna Hermann, Anne Jung, Marne Van Opstal, Roger van der Poel, Meng-keWu, Ema Yuasa/Rena Narumi, και με την καλλιτεχνική υποστήριξη των Louis-Clément Da Costa, Seoljin Kim και Yi-Chun Li.

 


ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

 

ΚΑΝΟΝΙΚΟ: €15.00

ΜΕΙΩΜΕΝΟ: €12.00

 

Η έκδοση μειωμένων εισιτηρίων καθώς και η είσοδος με αυτά στο θέατρο γίνεται με την επίδειξη του αντίστοιχου απαραίτητου νόμιμα θεωρημένου δικαιολογητικού (φοιτητική κάρτα, κάρτα πολιτισμού, κάρτα ανεργίας, κάρτα Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων, κάρτα Σωματείου Εργαζομένων στο Χώρο του Χορού, κάρτα ΑμεΑ).

 

Επίσημα σημεία πώλησης εισιτηρίων της εκδήλωσης είναι τα παρακάτω. Ως εκ τούτου, η Ticketmaster ουδεμία ευθύνη φέρει για εισιτήρια τα οποία έχουν προέλθει από αγορές εκτός του επίσημου δικτύου της και παρέχονται χωρίς καμία απολύτως εγγύηση για την ορθότητα και την ακρίβειά τους.

 

 

0ι θεατές θα έχουν τη δυνατότητα προμήθειας εισιτηρίων από το θέατρο μια ώρα πριν από την παράσταση σε περίπτωση που υπάρχουν ακόμη διαθέσιμες θέσεις ή προκύψουν από επιστροφές εισιτηρίων.

 

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ

Με χρήση πιστωτικής/ χρεωστικής κάρτας:

- www.ticketmaster.gr

- Τηλεφωνικό Κέντρο: 2111981535 (Δευτ – Κυρ: 10.00 – 21.00)

- MY DAILY SPOT Σύνταγμα (Μητροπόλεως 25). Τηλέφωνο επικοινωνίας:2117502946. Ωράριο λειτουργίας: Καθημερινές και Σαββατοκύριακα απο τις 08:00 έως τις 23:30

- MY DAILY SPOT Κολωνάκι (Τσακάλωφ 14). Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2117502947. Ωράριο λειτουργίας: Καθημερινές και Σαββατοκύριακα απο τις 08:00 έως τις 23:30

 

Με μετρητά:

 
- MY DAILY SPOT Σύνταγμα (Μητροπόλεως 25). Τηλέφωνο επικοινωνίας:2117502946. Ωράριο λειτουργίας: Καθημερινές και Σαββατοκύριακα απο τις 08:00 έως τις 23:30

- MY DAILY SPOT Κολωνάκι (Τσακάλωφ 14). Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2117502947. Ωράριο λειτουργίας: Καθημερινές και Σαββατοκύριακα απο τις 08:00 έως τις 23:30

 

 

Περισσότερα...
 
 
Share with friends
   
ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
 
ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ
 
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΑ
 
ΕΞΑΝΤΛΗΘΗΚΑΝ
 
ΜΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ
Δεν βρέθηκαν διαθέσιμες εκδηλώσεις!