X
Ο Λογαριασμός Μου
Or
 
 
Location
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ | BRIGEL GJOKA, RAUF “RUBBERLEGZ” YASIT & RUŞAN FILIZTEK
Χορός
Διάθεση εισιτηρίων

 

BRIGEL GJOKA, RAUF “RUBBERLEGZ” YASIT & RUŞAN FILIZTEK

NEIGHBOURS


19.7 | 22:00 | 60΄, Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, Κεντρική Σκηνή

 


Για δέκα ημέρες, από τις 15 έως τις 24 Ιουλίου 2022, κορυφαίοι Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες παρουσιάζουν τη δουλειά τους σε όλους τους δημότες της Καλαμάτας και τους φιλότεχνους επισκέπτες της. Σας περιμένουμε με χαρά να ζήσουμε μαζί μια σημαντική διοργάνωση της Τέχνης, το 28ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας.

 

 

Το Neighbours, η πρώτη διεθνής συμπαραγωγή του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας με έναν από τους σημαντικότερους οργανισμούς του σύγχρονου χορού παγκοσμίως, το Sadler’s Wells, αποτελεί μια πολυεπίπεδη, δυναμική συνεργασία μεταξύ τριών διακεκριμένων καλλιτεχνών, του RaufRubberLegzYasit[Ραούφ “ΡάμπερΛεγκς” Γιασίτ], του BrigelGjoka [Μπριγκέλ Γκιόκα], και του RuşanFiliztek [Ρουσάν Φιλιζτέκ], καθένας από τους οποίους είναι φορέας μιας ιδιαίτερης πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ο πρωτοποριακός χορευτής του abstract breaking RaufRubberLegzYasit και ο διακεκριμένος ερμηνευτής του σύγχρονου χορού BrigelGjoka είχαν ως αφετηρία της συνεργασίας τους τη συνύπαρξή τους στην παράσταση AQuietEveningofDanceτου William Forsythe. Οι δύο καλλιτέχνες, οι οποίοι και βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αντικειμένου τους, έχουν δημιουργήσει ένα έργο που αξιοποιεί την πολύπλευρη εμπειρία τους και αντλεί επιρροές από τις κουρδικές και αλβανικές ρίζες τους.

Υπό τη συνοδεία ζωντανής μουσικής από τον συνθέτη RuşanFiliztek, μια νέα χορογραφική γλώσσα διαμορφώνεται καθώς οι δύο δημιουργοί εξερευνούν στιγμές μεταμόρφωσης και στοχασμού στο μεταίχμιο urban, κλασικού και σύγχρονου χορού. Μέσα από την κοινή τους εμπειρία προκύπτει μια απλή αλήθεια: Ότι ο χορός είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ανθρώπινης φύσης.

Αν και ξεκινά με σιωπή, το Neighbours είναι – απροσδόκητα και απολαυστικά – οικείο. Οι αγκώνες ανταλλάσσουν ιστορίες μπροστά στη φωτιά. Τα χέρια μπλέκονται, αντικρούουν, θυμούνται, αγαλλιάζουν. Τα γόνατα και οι γοφοί ξεδιπλώνονται σε περίπλοκα, ανείπωτα σχέδια. Ολόκληρες γενιές μνήμης ανακύπτουν με το άγγιγμα των δακτύλων σε έναν ώμο.

Εμπνευσμένοι από μια πρόταση του William Forsythe κατά τη διάρκεια της δημιουργίας του AQuietEveningofDance, ο Brigel Gjoka και ο Rauf Yasit άρχισαν να αυτοσχεδιάζουν από κοινού κινητικά μοτίβα. Εστιάζουν στην αλληλοεπικάλυψη των γλωσσών κίνησης που κληρονομήθηκαν μέσω των λαϊκών χορών και των κοινοτικών εορτασμών στην αλβανική και στην κουρδική κουλτούρα. Διερευνούν τον τρόπο με τον οποίο οι ιστορίες αυτές ανατρέπονται μέσα από τις ξεχωριστές εμπειρίες του καθενός – συγκεκριμένα, του μπαλέτου και του σύγχρονου χορού για τον Brigel, του breaking, του αυτοσχεδιασμού, του σχεδίου και του animation για τον Rauf – για να μεταμορφωθούν όταν τελικά συναντιούνται. Γιατί ο χορός, μας υπενθυμίζουν, δεν είναι προϊόν: είναι μέρος της ανθρώπινης φύσης. Προειδοποίηση: Όπου υπάρχει χορός, υπάρχει και χαρά. Και αυτή είναι μεταδοτική.

 

 

Μία Παραγωγή του Sadler’s Wells

με τη στήριξη του Dance Reflections by Van Cleef & Arpels

Συμπαραγωγή: PACT Zollverein Essen, Pôle européen de création – Ministère de la Culture / Maison de la Danse Lyon, Biennale de la Danse de Lyon 2021, Cndc Angers, TAP – Théâtre Auditorium de Poitiers, Sydney Festival, Festival d’Automne à Paris, Chaillot – Théâtre national de la Danse, La Filature, Scène nationale de Mulhouse, Julidans Amsterdam, Théâtre de Liège, MC2: Maison de la Culture de Grenoble, Teatro Municipal do Porto, KDF / Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, Torinodanza Festival / Teatro Stabile di Torino — Teatro Nazionale και Centre Chorégraphique National de Caen en Normandie
Πρόκειται για την πρώτη συμπαραγωγή του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας.
Χορογραφία & ερμηνεία: Brigel Gjoka & Rauf “RubberLegz” Yasit

Η παράσταση δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τον William Forsythe
Μουσική & σύνθεση: Ruşan Filiztek, Accords Croisés
Σχεδιασμός φωτισμών: Zeynep Kepekli
Σχεδιασμός κοστουμιών: Ryan Dawson Laight
Πρώτο Μέρος — Παγκόσμια Πρεμιέρα: 29 & 30 Νοεμβρίου 2019 στο PACT Zollverein στο Έσσεν της Γερμανίας
Ολοκληρωμένη Παράσταση — Παγκόσμια Πρεμιέρα: 3 και 4 Μαρτίου 2022 στο CNDC της Ανζέ, Γαλλία
 
 

Με την υποστήριξη της Φλαμανδικής κυβέρνησης.

Η παράσταση Triptych: Themissingdoor, Thelostroom, Thehiddenfloorυλοποιήθηκε με την υποστήριξη του προγράμματος φοροαπαλλαγής της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης του Βελγίου.

Βασίζεται στο έργο Adrift, το οποίο δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τους χορευτές του NDT I: Chloe Albaret, Lydia Bustinduy, César Faria Fernandes, Fernando Hernando Magadan/Spencer Dickhaus, Anna Hermann, Anne Jung, Marne Van Opstal, Roger van der Poel, Meng-keWu, Ema Yuasa/Rena Narumi, και με την καλλιτεχνική υποστήριξη των Louis-Clément Da Costa, Seoljin Kim και Yi-Chun Li.

 


ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

 

ΚΑΝΟΝΙΚΟ: €15.00

ΜΕΙΩΜΕΝΟ: €12.00

 

Η έκδοση μειωμένων εισιτηρίων καθώς και η είσοδος με αυτά στο θέατρο γίνεται με την επίδειξη του αντίστοιχου απαραίτητου νόμιμα θεωρημένου δικαιολογητικού (φοιτητική κάρτα, κάρτα πολιτισμού, κάρτα ανεργίας, κάρτα Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων, κάρτα Σωματείου Εργαζομένων στο Χώρο του Χορού, κάρτα ΑμεΑ).

 

Επίσημα σημεία πώλησης εισιτηρίων της εκδήλωσης είναι τα παρακάτω. Ως εκ τούτου, η Ticketmaster ουδεμία ευθύνη φέρει για εισιτήρια τα οποία έχουν προέλθει από αγορές εκτός του επίσημου δικτύου της και παρέχονται χωρίς καμία απολύτως εγγύηση για την ορθότητα και την ακρίβειά τους.

 

 

0ι θεατές θα έχουν τη δυνατότητα προμήθειας εισιτηρίων από το θέατρο μια ώρα πριν από την παράσταση σε περίπτωση που υπάρχουν ακόμη διαθέσιμες θέσεις ή προκύψουν από επιστροφές εισιτηρίων.

 

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ

Με χρήση πιστωτικής/ χρεωστικής κάρτας:

- www.ticketmaster.gr

- Τηλεφωνικό Κέντρο: 2111981535 (Δευτ – Κυρ: 10.00 – 21.00)

- MY DAILY SPOT Σύνταγμα (Μητροπόλεως 25). Τηλέφωνο επικοινωνίας:2117502946. Ωράριο λειτουργίας: Καθημερινές και Σαββατοκύριακα απο τις 08:00 έως τις 23:30

- MY DAILY SPOT Κολωνάκι (Τσακάλωφ 14). Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2117502947. Ωράριο λειτουργίας: Καθημερινές και Σαββατοκύριακα απο τις 08:00 έως τις 23:30

 

Με μετρητά:

 

- MY DAILY SPOT Σύνταγμα (Μητροπόλεως 25). Τηλέφωνο επικοινωνίας:2117502946. Ωράριο λειτουργίας: Καθημερινές και Σαββατοκύριακα απο τις 08:00 έως τις 23:30

- MY DAILY SPOT Κολωνάκι (Τσακάλωφ 14). Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2117502947. Ωράριο λειτουργίας: Καθημερινές και Σαββατοκύριακα απο τις 08:00 έως τις 23:30

 

 

Περισσότερα...
 
 
Share with friends
   
ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
 
ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ
 
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΑ
 
ΕΞΑΝΤΛΗΘΗΚΑΝ
 
ΜΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ
Δεν βρέθηκαν διαθέσιμες εκδηλώσεις!