X
Ο Λογαριασμός Μου
Or
 
 
Location
ΘΑΝΟΣ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΣ | ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ-ΓΡΑΜΜΕΣ ΤΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ
Ελληνικό Φεστιβάλ 2019
Διάθεση εισιτηρίων

 

Θάνος Μικρούτσικος
Σταυρός του Νότου – Γραμμές των οριζόντων
Μια μουσική παράσταση σε ποίηση Νίκου Καββαδία


29/06/2019 στις 21:00, Ωδείο Ηρώδου Αττικού

 

O αγαπημένος Θάνος Μικρούτσικος παρουσιάζει ολοκληρωμένη τη δουλειά του (Σταυρός του Νότου και Γραμμές των οριζόντων) πάνω στον Νίκο Καββαδία σε μια μοναδική παράσταση στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, στις 29 Ιουνίου 2019.

Στον Θάνο Μικρούτσικο και τη μελοποίησή του χρωστάμε κατά πολύ την αγάπη μας για τον Νίκο Καββαδία, την οικειότητα που νιώθουμε με την ποίησή του. Μέσα από την προσέγγιση του Μικρούτσικου, ο Καββαδίας δεν είναι απλώς ο ποιητής των ναυτικών και της θάλασσας, μιλάει για την ελευθερία, την ανατροπή, την πέρα από κάθε σύμβαση δύναμη της ζωής. Αυτά τα επίπεδα ανέδειξε η μελοποίηση του Μικρούτσικου και δικαιώθηκε, γι’ αυτό αγαπήθηκε τόσο πολύ από τους νέους όχι μόνο της δικής του γενιάς αλλά και όλων των επόμενων στην Ελλάδα.

Ο πρώτος του δίσκος πάνω στον Καββαδία, ο Σταυρός του Νότου, που γιορτάζει τα σαράντα του χρόνια φέτος (κυκλοφόρησε το 1979), με περισσότερες από δύο εκατομμύρια πωλήσεις, θεωρείται −και είναι− ένας από τους πιο σημαντικούς δίσκους στην ιστορία της ελληνικής δισκογραφίας. Σε αυτόν είχαν τραγουδήσει ο Γιάννης Κούτρας, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου και η Αιμιλία Σαρρή. Οι Γραμμές των οριζόντων, που κυκλοφόρησαν δώδεκα χρόνια μετά, το 1991, αποτύπωσαν με πολύ δυνατό τρόπο τον βαθύτερο δεσμό του συνθέτη με την ποίηση του Νίκου Καββαδία. Τα τραγούδια ερμήνευσαν εδώ ο Γιώργος Νταλάρας, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Χάρης και ο Πάνος Κατσιμίχας, και ο ίδιος ο Θάνος Μικρούτσικος. Το 2005 εκδόθηκε η τρίτη εκδοχή αυτής της εργασίας, με τίτλο Live στο Μέγαρο και ερμηνευτές τον Γιάννη Κότσιρα, τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, τον Χρήστο Θηβαίο και τον Γιάννη Κούτρα. Η μορφή με την οποία παρουσιάστηκαν τα τραγούδια στη συναυλία αυτή στο Μέγαρο απαιτούσε από τους μουσικούς μεγάλη πειθαρχία, δυνατότητες αυτοσχεδιασμού και υψηλές δεξιοτεχνικές ικανότητες, αποτελώντας το απόσταγμα των συνεχών αναζητήσεων του συνθέτη στα χρόνια που μεσολάβησαν από τη σύνθεσή τους μέχρι σήμερα.

 


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Ερμηνεύουν: Χρήστος Θηβαίος, Κώστας Θωμαΐδης , Ρίτα Αντωνοπούλου
Πιάνο Ι: Θοδωρής Οικονόμου
Πιάνο ΙΙ: Μάξιμος Δράκος
Πιάνο ΙΙΙ: Θάνος Μικρούτσικος
Πνευστά: Θύμιος Παπαδόπουλος

 


ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

 

ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΖΩΝΗ: 50€ κανονικό
ΖΩΝΗ Α: 45€ κανονικό
ΖΩΝΗ Β: 35€ κανονικό
ΖΩΝΗ Γ: 25€ κανονικό
ΑΝΩ ΔΙΑΖΩΜΑ - θέσεις ΧΩΡΙΣ ΑΡΙΘΜΗΣΗ: 15€ κανονικό | 12€ φοιτητικό, ανέργων (διαθέσιμα μόνο από τα εκδοτήρια ΕΦ - Πανεπιστημίου 39, Στοά Πεσμαζόγλου)
ΑμεΑ: 12€ κρατήσεις στο tameia@greekfestival.gr
Ομαδικές κρατήσεις στο tickets@greekfestival.gr

 

 

Επίσημα σημεία πώλησης εισιτηρίων της εκδήλωσης είναι τα παρακάτω. Ως εκ τούτου, η Ticketmaster ουδεμία ευθύνη φέρει για εισιτήρια τα οποία έχουν προέλθει από αγορές εκτός του επίσημου δικτύου της και παρέχονται χωρίς καμία απολύτως εγγύηση για την ορθότητα και την ακρίβειά τους.

 

 

ΟΡΟΙ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ

 

Με την ολοκλήρωση της αγοράς σας, αποδέχεστε τους όρους εισιτηρίου που αναγράφονται εδώ

 

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ

 

Με χρήση πιστωτικής/ χρεωστικής κάρτας:

www.ticketmaster.gr

- Τηλεφωνικό Κέντρο: 210 8938112 (Δευτ – Κυρ: 9.00 – 21.00)

- Εκδοτήρια Ελληνικού Φεστιβάλ Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου) καθημερινά 10:00-16:00 και Σάββατο 10:00-15:00

- Δίκτυο καταστημάτων PUBLIC

- Καταστήματα ΟΠΑΠ

 

Με μετρητά:

- Εκδοτήρια Ελληνικού Φεστιβάλ Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου) καθημερινά 10:00-16:00 και Σάββατο 10:00-15:00

- Δίκτυο καταστημάτων PUBLIC

- Καταστήματα ΟΠΑΠ

- Βιβλιοπωλεία ΙΑΝΟΣ (Σταδίου 24 & Αιόλου 67, Αθήνα)

Περισσότερα...
 
 
Share with friends
   
ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
 
ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ
 
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΑ
 
ΕΞΑΝΤΛΗΘΗΚΑΝ
 
ΜΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ
Δεν βρέθηκαν διαθέσιμες εκδηλώσεις!