X
Ο Λογαριασμός Μου
Or
 
 
Location
TEDxAUAthens 2019 | Serendipity
Εκδηλώσεις
Αγορά Εισιτηρίων

TEDxAUAthens 2019 | Serendipity


Σάββατο 4/05/2019, OTEAcademy

 

Πέρυσι γνωρίσατε την ομάδα του TEDxAUAthens (TEDx του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών), για πρώτη φορά, με το “Growth”. Τώρα έρχεται το TEDxAUAthens 2019, και το θέμα αυτού… Serendipity! Στα ελληνικά θα το λέγαμε «Ευσύμπτωση».

Τι είναι όμως το Serendipity πέρα από μια ευνοική σύμπτωση;

Για τους γλωσσολόγους είναι η λέξη που περιγράφει σημαντικές ανακαλύψεις (ή γεγονότα, ακόμα και της καθημερινότητας) που γίνονται είτε τυχαία είτε ψάχνοντας για κάτι τελείως διαφορετικό από αυτό που τελικά ανακαλύφτηκε. Είναι δηλαδή μια αίσια και επιθυμητή σύμπτωση. Είναι αυτό που λέμε «σου έρχεται από εκεί που δεν το περιμένεις».


Η λέξη αυτή ψηφίστηκε το 2004 σαν μια από τις δέκα πιο δύσκολες αγγλικές λέξεις που μπορούν να μεταφραστούν σε άλλες γλώσσες!
Το Serendipity έχει επίσης ωφελήσει και βοηθήσει την ανθρωπότητα πολλές φορές, χαρίζοντας μας πράγματα που σήμερα τα θεωρούμε καθημερινά και δεδομένα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η πενικιλίνη, την οποία ανακάλυψε τυχαία ο Αλεξάντερ Φλέμινγκ. Ο κύριος Φλέμινγκ έφυγε για κάποιες μέρες από το εργαστήριο του για να γυρίσει και να δει ότι ένα μεγάλο μέρος της βακτηριακής καλλιέργειας του είχε καταστραφεί από μια περίεργη μούχλα, και τότε αντί να πετάξει τη χαλασμένη καλλιέργεια καταπιάστηκε με την ταυτοποίηση της μούχλας… τα υπόλοιπα αποτελούν πλεόν κομμάτι της ιστορίας. Άλλα παραδείγματα είναι οι ακτίνες Χ, τις οποίες ανακάλυψε ο Βίλχελμ Κόνραντ Ρέντγκεν ενώ έκανε πειράματα για τη σπουδή της ηλεκτρικής αγωγιμότητας των αερίων, και βεβαίως η ανακάλυψη της Αμερικής από τον Χριστόφορο Κολόμβο ενώ έψαχνε την Ινδία.


Για τους κριτικούς κινηματογράφου, Serendipity είναι η ταινία του Πίτερ Τσέλσομ, η οποία κυκλοφόρησε το 2002 στις ελληνικές αίθουσες και πραγματεύεται την ιστορία δύο ανθρώπων που γνωρίστηκαν τυχαία σε μια νυχτερινή έξοδο και έπειτα έψαχναν για χρόνια ο ένας τον άλλο καθώς και οι δύο ήταν πεπεισμένοι πως ανήκουν μαζί.


Για τους λάτρεις των γλυκών, Serendpity είναι ένα γλυκοπωλείο στην Νέα Υόρκη, το οποίο άνοιξε το 1954 και από τότε αποτελεί ένα αγαπημένο στέκι για τους Νεοϋορκέζους αλλά και για τουρίστες από όλον τον κόσμο.

 

 

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

ΚΑΝΟΝΙΚΟ: 20€

ΜΕΙΩΜΕΝΟ: 10€ (ΑΝΕΡΓΙΑΣ, ΑΜΕΑ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ, ΜΑΘΗΤΙΚΟ)

ΔΩΡΕΑ: 30€ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Σημεία πώλησης εισιτηρίων της εκδήλωσης –πέρα των επίσημων σημεία προπώλησης του ίδιου του διοργανωτή- είναι τα παρακάτω. Ως εκ τούτου, η Ticketmaster ουδεμία ευθύνη φέρει για εισιτήρια τα οποία έχουν προέλθει από αγορές εκτός του επίσημου δικτύου αυτής, δεν συμπεριλαμβάνονται στα σημεία προπώλησης του διοργανωτή, και παρέχονται χωρίς καμία απολύτως εγγύηση για την ορθότητα και την ακρίβειά τους.


ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ

Με χρήση πιστωτικής/ χρεωστικής κάρτας:

www.ticketmaster.gr

- Τηλεφωνικό Κέντρο: 210 89 38 111 (Δευτ – Κυρ: 9.00 – 21.00)

- Δίκτυο καταστημάτων Public

 

Με μετρητά:

- Δίκτυο καταστημάτων Public

 

 

 

 

Περισσότερα...
 
 
   
ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
 
ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ
 
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΑ
 
ΕΞΑΝΤΛΗΘΗΚΑΝ
 
ΜΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ
Δεν βρέθηκαν διαθέσιμες παραστάσεις!