X
Ο Λογαριασμός Μου
Σύνδεση
Email
Κωδικός πρόσβασης
Εγγραφή
Εγγραφή
 
 
Location
ΑΘΛΗΣΗ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ
Εκδηλώσεις
Διάθεση εισιτηρίων

ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ


Άθληση στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος

 

Τα προγράμματα αθλητισμού και ευεξίας επιστρέφουν στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος με μειωμένο αριθμό συμμετοχών, προκρατήσεις και όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Βελτιώνουμε την αντοχή, την ενδυνάμωση και την ισορροπία με Μat Pilates, Yoga, Άσκηση και Μνήμη, Άθληση στην 3η ηλικία, Qigong, Tai Chi και SNFCC Running Team, ενώ μέσα από ένα νέο πρόγραμμα ανακαλύπτουμε το ταλέντο μας στον αθλητισμό.

 

-Βασικό Μάθημα Mat Pilates

 

Αυτοσυγκέντρωση, έλεγχος αναπνοής, ορθοσωμία, ισορροπία, ευλυγισία και ενδυνάμωση του κέντρου του σώματός μας είναι μερικά από τα οφέλη που αποκομίζουμε από το πρόγραμμα του Pilates. H ήπια έως και μέτριας έντασης άσκηση μάς βοηθάει να αφυπνίσουμε το σώμα και να αναζωογονήσουμε το πνεύμα μας.

Οι συμμετέχοντες/συμμετέχουσες θα πρέπει να φορούν άνετα ρούχα και να φέρουν το δικό τους στρώμα Pilates.

 

Για ενήλικες, έως 15 συμμετοχές με προεγγραφή.

 

 

-Προχωρημένο μάθημα MatPilates

 

Το ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα Mat Pilates για προχωρημένους περιλαμβάνει ένα δυναμικό ασκησιολόγιο, εφαρμόζεται με την καθοδήγηση και επίβλεψη επαγγελματιών φυσικής αγωγής και απευθύνεται σε άτομα που αναζητούν περισσότερη ενδυνάμωση.

Οι συμμετέχοντες/συμμετέχουσες θα πρέπει να φορούν άνετα ρούχα και να φέρουν το δικό τους στρώμα Pilates.

 

Για ενήλικες, έως 15 συμμετοχές με προεγγραφή.

 

 

-Yoga στο Πάρκο

 

Αν θα θέλαμε να περιγράψουμε τη yoga με τρεις λέξεις, θα λέγαμε σωματική και πνευματική ευεξία. Υπό την καθοδήγηση έμπειρων επαγγελματιών φυσικής αγωγής και μέσα από μια σειρά ασκήσεων και τεχνικών αναπνοής, ενδυναμώνουμε το σώμα μας, βελτιώνουμε την ισορροπία μας και ενισχύουμε την αυτοσυγκέντρωση και τη χαλάρωσή μας.

Οι συμμετέχοντες/συμμετέχουσες θα πρέπει να φορούν άνετα ρούχα και να φέρουν το δικό τους στρώμα yoga.

 

Για ενήλικες, έως 15 συμμετοχές με προεγγραφή.

 

 

-SNFCC RunningTeam

 

Ελάτε στην ομάδα του SNFCC Running Team και συνδυάστε με τον καλύτερο τρόπο άθληση και διασκέδαση! Ανεξάρτητα από το επίπεδο της φυσικής σας κατάστασης, βελτιώνουμε τις ατομικές σας   επιδόσεις και τις ικανότητές σας στην αερόβια άσκηση, ενώ εσείς ανακαλύπτετε κάθε γωνιά του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος, τρέχοντας!

 

Για ηλικίες 15 ετών και άνω με τους συνοδούς τους και για ενήλικες. Έως 25 συμμετοχές, με προεγγραφή.

 

 

-Βασικό μάθημα Tai Chi & Προχωρημένο μάθημα Tai Chi

 

Το tai chi, μια αρχαία κινέζικη πολεμική τέχνη, προσφέρει στους ασκούμενους/στις ασκούμενες εσωτερική ηρεμία και δύναμη, βελτιώνει την ισορροπία τους και μειώνει το στρες. Όλες οι κινήσεις είναι κυκλικές και συνεχείς, με ήπιο ρυθμό εναλλαγής, και συνοδεύονται από βαθιές αναπνοές.

Κατάλληλο για όλες τις ηλικίες και όλα τα επίπεδα φυσικής κατάστασης.

 

Για ενήλικες, έως 15 συμμετοχές με προεγγραφή.

 

 

 -Qigong 50+

 

Το qigong (τσι-γκονγκ) είναι μια αρχαία κινεζική πρακτική άσκησης με στόχο τη βελτίωση της σωματικής υγείας μέσα από ήπιες, αργές κινήσεις και έλεγχο της αναπνοής. Ενδείκνυται για άτομα άνω των 50 ετών, ανεξαρτήτως φυσικής κατάστασης, καθώς βοηθάει στην ισορροπία και την ψυχική ηρεμία, ενώ ενισχύει τον συντονισμό των κινήσεων του σώματος και της αναπνοής.

 

Για ενήλικες 50 ετών και άνω, έως 15 συμμετοχές με προεγγραφή.

 

 

-Άθληση στην 3η ηλικία

 

Η άσκηση είναι το πιο δυνατό εργαλείο για την πρόληψη και θεραπεία χρόνιων παθήσεων, όπως διαβήτης, καρδιοπάθειες, παχυσαρκία. Στο πλαίσιο αυτό, το πρόγραμμα απευθύνεται σε άτομα άνω των 60 αλλά και νεότερα που υποφέρουν από χρόνιες παθήσεις.

Το εξειδικευμένο προσωπικό (καθηγητές/καθηγήτριες φυσικής αγωγής, φυσίατροι, καρδιολόγοι) από το τμήμα αθλητικής αριστείας Sports Excellence, σχεδιάζει και υλοποιεί ειδικά εξατομικευμένα προγράμματα βασισμένα στη βάδιση, τη yoga, τα λάστιχα, τους αλτήρες και τις ασκήσεις εδάφους. Η εβδομαδιαία δραστηριότητα καταγράφεται ηλεκτρονικά στον προσωπικό φάκελο των συμμετεχόντων, ενώ κάθε τρεις μήνες αξιολογείται εκ νέου η φυσική κατάσταση.

Απαιτείται ιατρική βεβαίωση από Παθολόγο ή Καρδιολόγο.

 

Για 60 ετών και άνω. Έως 8 συμμετοχές, με προεγγραφή.

 

 

-Άσκηση και Μνήμη

 

Ένα πρόγραμμα νοητικής και σωματικής άσκησης το οποίο απευθύνεται σε άτομα ηλικίας 60+ που αντιμετωπίζουν ήπιας έως μέτριας βαρύτητας διαταραχή της μνήμης ή/και άλλων γνωστικών λειτουργιών, αλλά και σε άτομα της ίδιας ηλικιακής ομάδας που θέλουν να ασκηθούν νοητικά σε επίπεδο πρόληψης.

 

Για 60 ετών και άνω. Έως 8 συμμετοχές, με προεγγραφή.

 

 

-Αθλητισμός για όλους

 

Η νέα αθλητική δράση του ΚΠΙΣΝ «Αθλητισμός για Όλους» έχει στόχο να ενθαρρύνει και να ενισχύσει τη συμμετοχή των παιδιών με αναπηρία στον αθλητισμό. Με την καθοδήγηση εξειδικευμένων καθηγητών φυσικής αγωγής και μέσα από ειδικά σχεδιασμένα παιχνίδια και ψυχαγωγικές αθλητικές δραστηριότητες, τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν τις κινητικές τους δεξιότητες. Παράλληλα, θα βιώσουν τη δύναμη της συνεργασίας και της ομαδικότητας και θα περάσουν δημιουργικό ελεύθερο χρόνο στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος.

 

Για παιδιά 6-12 ετών, με προεγγραφή. Έως 8 συμμετοχές με την παρουσία των συνοδών

 

-Ανακάλυψε το ταλέντο σου στον αθλητισμό

 

Ένα νέο αθλητικό πρόγραμμα έρχεται στο ΚΠΙΣΝ, που δίνει τη δυνατότητα σε μαθητές 6-12 ετών να ανακαλύψουν την κλίση τους στον αθλητισμό.

Εξειδικευμένοι καθηγητές Φυσικής Αγωγής από το Τμήμα Αθλητικής Αριστείας - «Sports Excellence» θα βρίσκονται στον Υπαίθριο Χώρο Αθλοπαιδιών του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος, ώστε να υποδεχτούν τα παιδιά και τους/τις συνοδούς τους, να συνομιλήσουν μαζί τους και να τους καθοδηγήσουν. Μέσα από ειδικά σχεδιασμένες δραστηριότητες και παιχνίδια, οι καθηγητές θα αξιολογήσουν τις επιδόσεις των παιδιών και θα τα βοηθήσουν να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους στον αθλητισμό.

 

Για παιδιά  6-12 ετών με προεγγραφή. Έως 8 παιδιά/60 λεπτά.

 

Σχεδιασμός-Υλοποίηση όλων των προγραμμάτων: Αναγέννηση & Πρόοδος

 

 

 

 

Περισσότερα...
 
 
Share With Friends
   
ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
 
ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ
 
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΑ
 
ΕΞΑΝΤΛΗΘΗΚΑΝ
 
ΜΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ
Δεν βρέθηκαν διαθέσιμες εκδηλώσεις!