X
Ο Λογαριασμός Μου
Or
 
 
Location
ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΦΑ | ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ Ο ΜΑΝΘΟΣ ΜΑΝΔΗΛΑΚΗΣ
Τέχνες/Θέατρο
Διάθεση εισιτηρίων

ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ Ο ΜΑΝΘΟΣ ΜΑΝΔΗΛΑΚΗΣ

Κείμενο – Σκηνοθεσία : Βίλια Χατζοπούλου

 

Πρεμιέρα 16 Μαίου

Για 6 παραστάσεις


Δευτέρα 16 Μαίου, 23 Μαίου και 30 Μαίου 2022 στις 21.00

Τρίτη 17 Μαίου, 24 Μαίου και 31 Μαίου 2022 στις 21.00


 

Το έργο «Εγώ δεν είμαι ο  Μάνθος Μανδηλάκης», βασίζεται στο διήγημα «Αίμα στην πόλη μαζί με φως» της Βίλιας Χατζοπούλου και παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο θέατρο Άλφα, από τις 16 Μαίου, κάθε Δευτέρα και Τρίτη,  για 6 μόνο παραστάσεις.
Στην παράσταση παίζουν : Ηλίας Βαλάσης, Κατερίνα Γεωργιάδου, Δώρα Γιαννακοπούλου, Μαρία Καλαμπόκια, Αγγελική Μπούρα, Ασημένη Τούντα, Αντρέας Τσιλιβαράκος.


Υπόθεση


1929. Η μεγάλη απεργία στο εργοστάσιο Φωταερίου βρίσκεται σε εξέλιξη. Η Αθήνα βυθίζεται στο σκοτάδι από άκρη σε άκρη. Δύο άντρες θα αναμετρηθούν με την προδοσία. Ένας τρίτος άντρας θα τους ακολουθήσει θέτοντας το δίκαιο, ως μοναδική αλήθεια. Η απεργία, ωστόσο τους εξοντώνει, τους εξαγριώνει.  Έχουν ήδη δώσει σ΄ αυτόν τον αγώνα περισσότερα απ’ όσα αντέχουν και η πίεση θα προκαλέσει τον θάνατο του ενός. Κάτω από ποιες συνθήκες ; Το βαρύ ψέμα του νεκρού είναι μια πράξη θυσίας ή ένας φόνος;

 


Στην παράσταση «Εγώ δεν είμαι ο Μάνθος Μανδηλάκης»  μαζί με τη μεγάλη ιστορία, παρακολουθούμε και τη μικρή ιστορία των ηρώων μας. Το χτύπημα της μεγάλης ιστορίας τους βρίσκει απροετοίμαστους, όμως, τους αναγκάζει να πάρουν θέση. Η θέση τους είναι η δύναμη που θα κινήσει και τη μεγάλη ιστορία. Θα την αλλάξει για πάντα. Και αυτή είναι η νίκη τους.

 


Όπως μας διηγείται η συγγραφέας και σκηνοθέτης Βίλια Χατζοπούλου: «στο έργο η μεγάλη απεργία και η ταραγμένη πολιτική κατάσταση της εποχής, είναι το βασικό σημείο πίεσης των δύο ηρώων μας. Οι σκληρές συνθήκες και τα χαμένα μεροκάματα τους συνθλίβουν. Ο καθένας τους θα ακολουθήσει διαφορετικό δρόμο επίλυσης του προβλήματος. Όλα θα οριστούν από τον χαρακτήρα τους, όπως συμβαίνει πάντα θαυμαστά στη δραματουργία. Οτιδήποτε  λοιπόν τους λείπει σε πολιτική γνώση, βούληση, σιγουριά συμπληρώνεται απ’ το βαθύτερο ένστικτό τους. Τα φυσικά, τα πιο ανέγγιχτα υλικά τους θα πάρουν τις δραματικές αποφάσεις της προδοσίας και θα οδηγήσουν την ιστορία πολιτικά, ηθικά, κοινωνικά».

 


Το διήγημα «Αίμα στην πόλη μαζί με φως», της Βίλιας Χατζοπούλου κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ενύπνιο, στη συλλογή με τον τίτλο «Ακούω την καρδιά του παίχτη».Προπώληση εισιτηρίων

 

Επίσημα σημεία πώλησης εισιτηρίων της εκδήλωσης είναι τα παρακάτω. Ως εκ τούτου, η Ticketmaster ουδεμία ευθύνη φέρει για εισιτήρια τα οποια έχουν προέλθει από αγορές εκτός του επίσημου δικτύου της και παρέχονται χωρίς καμία απολύτως εγγύηση για την ορθότητα και την ακρίβειά τους.


Εισιτήρια

 

Τιμή εισιτηρίου : Κανονικό: 10 Ευρώ

 

                          Φοιτητικό: 7 Ευρώ

 

 

Όροι εισιτηρίου


Με την ολοκλήρωση της αγοράς σας, αποδέχεστε τους όρους εισιτηρίων του διοργανωτή που αναγράφονται πάνω στο εισιτήριό σας και τους όρους χρήσης που αναγράφονται εδώ.

 

 

                       

Αγορά εισιτηρίων: ticketmaster


-    Ηλεκτρονικά μέσω www.ticketmaster.gr 


-    Τηλεφωνικό Κέντρο: 2111981535  (Καθημερινές 10:00-21:00 & Σαββατοκύριακο 17:00-21:00)

-    Στα ακόλουθα καταστήματα

•          MY DAILY SPOT Σύνταγμα (Μητροπόλεως 25)
•          MY DAILY SPOT Κολωνάκι (Τσακάλωφ 14)

 

 

 

Συντελεστές


Συντελεστές παράστασης:
Κείμενο – Σκηνοθεσία : Βίλια Χατζοπούλου     
Ηθοποιοί: Ηλίας Βαλάσης, Κατερίνα Γεωργιάδου, Δώρα Γιαννακοπούλου, Μαρία Καλαμποκιά, Αγγελική Μπούρα , Ασημένη Τούντα,  Αντρέας Τσιλιβαράκος
Σκηνικά – Κοστούμια : Χαρά Κονταξάκη  
Φωτισμοί: Χριστόφορος Κώνστας- Βίλια Χατζοπούλου
Βίντεο – Φωτογραφίες – Αφίσα: Χριστοφόρος Κώνστας, Χρήστος Μαγγάνας  @Xsquare DesignLab
Βοηθός σκηνοθέτη: Ευγενία Σταμούλη
Μακιγιάζ: Γιούλη Λιτσαρδάκη
Εταιρία Παραγωγής: ΦΩΤΟΝΙΟ Τέχνης και Πολιτισμού

 

Τηλέφωνο ταμείου: 210 520 1828

 

 

Υπεύθυνη Επικοινωνίας της παράστασης:

Ελίνα Λαζαρίδου | 6972-217615

 Θέατρο Άλφα, Πατησίων 37

Περισσότερα...
 
 
Share with friends
   
ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
 
ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ
 
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΑ
 
ΕΞΑΝΤΛΗΘΗΚΑΝ
 
ΜΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ
Δεν βρέθηκαν διαθέσιμες εκδηλώσεις!